Ugnsäpple i yoghurt

Ursäkta att vi inte är så aktiva här för tillfället. De har vart jul och snart är det nyår. 

Hur som helst har jag testat en ny yoghurt för mig. 
Jag är lite kinkig när det gäller yoghurt. Det ska helst inte vara några bitar i. 
Inte för söt och inte för neutral. 


Valios smak ugnsäpple är populär i butikerna. 

Första skeden skrek smak av äppelpaj med vaniljsås.
Gillar man ugnsäpple med kanelsmak och vaniljsås på det så kommer man gilla denna yoghurt. 

Av mig får den 3,5 poäng av 5. 

Jag tyckte den var lite för söt, gillar dessutom inte äppelbitarna som är i. 

Ha en bra dag!


Låt julmaten få nytt liv

Nu är det juletider och kylskåpet är fullt med rester.

Antingen kan man välja att äta julmaten rakt upp och ner som den är, eller så väljer man att hitta på något med julematen.

Varför inte:

1. Gräddstuvad potatis med kallrökt/gravad lax.
- dela den kokta potatisen, koka med grädde och salt & peppra tills ni fått gräddstuvade potatisar. Sätt på en tallrik med den kallrökta laxen eller gravade fisken ni har. Servera med en fräsch sallad till.

2. Gör paj med valfri fyllning
- att göra en paj med valfri fyllning. Broccoli och skinkpaj kan man göra, eller vad för paj man vill. Bara gränserna sätter stopp. 

3. Pizza till hela familjen
- en pizza till hela familjen med pyllning från julebordet. Vill ni inte göra en ända stor kan man göra varsin med sin egen fyllning anpassad efter dig själv. 

4. Låt nötterna få ett nytt liv
Nötter trivs bäst i kylskåpet och vet du inte vad du ska göra med dina överblivna nötter kan du alltid frysa ner dem. På så sätt kan du ta fram nötter till brödbaket eller kakbaket. 
Eller varför inte grov hacka dem över filen, yoggisen, gröten. 
Eller ha dem i smoothien eller salladen? 

5. Pyttipanna
- En enkel rätt där du steker upp allt möjligt. Potatis, köttbullar, korv, skinka, ägg ja vad som helst. 
Behöver inte vara den klassiska pyttipannan utan efter egna önskemål.

6. Fruktsallad
- trött på de söta julegodiset? 
Gör en fruktsallad av julefrukten du hade. Äppel och apelsiner går utmärkt att göra till en snabb fruktsallad du kan servera till mellanmål eller varför inte efterrätt. Vill du ha något mer kan du blanda i russin, nötter eller varför inte lite riven choklad?

7. Rädda julskinkan
- mycket julskinka över? 
Frys ner i mindre bitar så kan man ha i pasta eller paj. 

Nu har jag gett lite olika förslag. 
Det är bara du själv som kan sätta gränser av vad du kan göra och inte göra med julmaten. 
Låt fantasin flöda!


Själv ska jag göra en frukost smoothie med överblivna apelsiner, lite äpplen, jordgubbar från frysen, frusen havtorns saft och lite yoggis om jag har. 
Sätta över lite frön, nötter och grovhackade russin. 


För övrigt

God fortsättning på julen! 

Julkramar Aina & Ida


Pepparbiff

Att köpa färdig pepparbiff går alldeles bra men det är billigare och bättre att göra själv.
Du får det köttet du vill ha samt att man får krydda köttet med det du vill.
Orginal är det väl salt, svartpeppar och ja, vissa sätter i chiliflakes. 
Gillar man inte pepprig och stark mat är nog inte pepparbiff något för dig.

Igår när jag var hos Ida lagade vi våran egen pepparbiff.

Ingredienser
Kossa i form av nöt ytterfilé, entrecote, rostbiff. Skär i skivor.
Salt & peppar

Gör så här
Blanda ihop lagom mycket salt & peppar på ett fat.
Vänd köttets kanter i salt & pepparblandningen. 
Stek 

Går att servera med någon god sås och vi åt lite aroniagelé till.

Vi lagade denna såsen enligt förpackningen, varken Ida eller jag tyckte den smakade pepparsås så vi kryddade om den.  


Passa på att ät något som inte hör till julen för julmat kommer man ändå äta. 

Julkramar!


Om

Min profilbild

systrarna Aina & Ida

Vi är ett syskonpar som delar på denna blogg. Vi bor på Åland och står varandra nära.




RSS 2.0