Banan & kokosplättar blev någonting annat

När saker och ting inte blir som man tänkt måste man tänka om och göra de bästa av situationen.
De gäller typ allt. Livet, pengar, kärlek, skolan, jobbet, dagiset eller maten.

Idag hade jag planer på att göra en banan och kokosplätt till frukost.
Hittade en liten video på instagram om detta och ett recept, resultatet såg lovande ut!

Tills jag började. Hade för lite kokosflingor så stoppade i havrekli istället och ja, de kändes lovande.
Hällde i smeten i stekpannan och insåg att detta blir ingen plätt utan i stil med en banan & kokos omelett.
Sedan kom nästa bekymmer, jag hade valt fel stekpanna, borde tagit en annan för smeten satt fast i pannan och fick inte loss något! De slutade med att jag började röra om i äggsmeten, som en äggröra.
Sedan var den klar.

Såhär blev resultatet.






Helt ärligt trodde jag de skulle smaka i stil med äggröra med men det gjorde det inte.
Dessutom ser ju första bilden jätte torr ut? Men den va krämig och smakade kokos och banan.
Tror de blev en kokos och banan kaka istället.

Hur som helst, kommer absolut testa detta receptet igen, men kanske fördela smeten på 2-3 plättar.
Vill du testa göra dessa plättar?
Låt dig inte bli rädd av mitt försök.
För när man misslyckas med något eller om något inte går som planerat måste man tänka om och försöka igen eller på ett annat sätt, fick trots allt en frukost.

Recept på 2-3 plättar

1. Mosa en banan i en skål. Blanda ner 2-3 ägg +kokosflingor (uppskatta hut mycket du själv vill ha i och att de blir som en plättsmet i nsistensen)
2. Värm på en platta på medelhög värme. Sätt fett i pannan, rekomenderar kokosolja/fett för extra kokossmak, går bra med olja/smör annars. Häll i smeten (rekomenderar att göra 2-3 mindre plättar).
3. Stek som vanliga plättar och sedan är de klara att ätas.

Jordgubbssås
Tina frystas bär och mixa slätt.

Jag hade gjort en jordgubbssås till, de var riktigt gott men frysta eller fräska bär går utmärkt.

Lycka till ifall ni grejjar dessa plättar!

Nötter i massor?

 
Har du köpt en massa nötter som du inte har planerat att använda på ett tag?
Låt dem inte ligga i skafferiet och bli mjukna och härskna.

Lägg dem i frysen så har du alltid fräscha nötter och mandlar eller frön till bakning och annat!

De var dagens lilla tips.

Krämig chokladfondant med glass och jordgubbar

Krämig chokladfondant med mintglass och jordgubbar


De finns ett ex antal recept på denna underbara bakelse. Samma sak som de finns mer än hundra recept på en kladdkaka eller en sockerkaka.
Jag är lika rädd varje gång jag ska göra denna bakelse/efterrätt.
Gjorde den nämligen på ett prov i min utbildning till kock och de blev en fullträff! Så god och rätt konsistens och hela köret, men efter en miss så hade jag tappat bort receptet. Började sedan leta efter receptet men inte hittat det sen dess. Synd det.

Hur som helst.
Testade ett nytt recept idag och de blev rätt okey, dock borde jag tagit ut dem när jag tänkte ur ugnen men får göra de nästa gång.

Bill du lyxa till de i vardagen eller varför inte till helgen?
Här är receptet:

4-6 portioner:
Sätt ugnen på 175 grader.
smöra ugnssäkra formar, eller använd muffinsformar i en muffinsplåt

-125 gram smör
-200 g mörk choklad (jag använde 70% choklad men de blev lite för starkt för min del och jag gillar ändå kakao smak)
1. Smält smöret och chokladen, antingen över vattenbad eller i micron, glöm inte att röra.

-2 ägg
-2 äggulor
-3/4 socker
2. Vispa dessa till en fluffig vit smet

3. Rör ner chokladblandningen försiktigt i äggsmeten, rör tills allt är blandat.
4. Sikta sedan ner 3 msk mjöl, rör långsamt och fint tills allt är en smet. Häll i formarna.
5. Grädda i ugnen 11-13 minuter, beroende på ugn, de ska va fasta runtom och lösa innuti.
6. Ta ur formarna, ställ dem upp och ner och låt vila i 4 minuter, ta sedan bort formarna.

Servera med glass eller lättvispad grädde. Enkel och god efterrätt som kan imponera på dina gäster.
_________________________

Kör du lchf? Då har jag ett recept till dig, dock inte testat receptet än men andra har gjort de och dom rekomenderar det.

Lchf receptet finns på denna sida



 
 
Ha en bra dag!

Om

Min profilbild

systrarna Aina & Ida

Vi är ett syskonpar som delar på denna blogg. Vi bor på Åland och står varandra nära.




RSS 2.0